Search This Blog

FAQ Medical Card



Q1) Apa guna Medical Card ni?
A; Bayar Bil Hospital Swasta (cth, wad, pembedahan, rawatan).

Q2) Bil pembedahan cecah RM30 000, pun medical card cover?
A; Ya, satu sen pun anda tak perlu bayar.

Q3) Macamana bayarannya?
A; Tunjukkan sahaja kad medikal, pembayaran online terus pada Hospital.

Q4) Ada deposit kena saya dahulukan? Saya tak kena bayar sebahagian daripada bil?
A; Tidak.

Q5) Sikitpun saya tak kena bayar?? Sebab ada dengar, kawan saya kena bayar 10% daripada bil?
A; Tidak. Tiada co-takaful.

Q6) Medical Card ni cover apa?
A; Kemalangan, pembedahan dan penyakit.

Q7) Kalau saya baru je masuk (walau seawal 5 bulan) kemudian disahkan ada sakit buah pinggang, macamana?
A; Layak terima rawatan

Q8) Kalau demam masuk wad boleh cover?
A; Boleh

Q9) Kalau bersalin cover tak?
A; Tidak!


Q10) Kenapa tak cover bersalin?
A; Bersalin bukan penyakit atau kemalangan.

Q11)Berapa jumlah bayaran bil yang boleh cover?
A; Maximum RM300,000 untuk setahun (daripada jumlah dana RM1.5juta).

Q12) Betul ke boleh percaya?
A; Pergi tanya sendiri hospital swasta.


Q13) Setahu saya, medical card syarikat "A" lagi bagus? Betul ke?
A; Itu semua adalah branding dan pengiklanan. Kebanyakan medical card dipasaran adalah bagus, selagi ia diiktiraf oleh PIDM.

Q14) Macam mana nak dapatkan Medical card?
A; Set temujanji dengan saya untuk penerangan lengkap. Sign borang dan photostat ic.


15) No untuk dihubungi?
A; sms / call ; 013-765 9294/ whatsapp / sms ; 010 - 291 8481 (Sham) atau isikan borang untuk dihubungi
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

100% 1433 2011 2012 2014 2015 36 penyakit about agen agen pak kaduk agency aim akaun Al-Faiz alternatif anak anak-anak anugerah ASB award bank negara malaysia bantuan barang hantaran perkahwinan benefit berpuasa beza bimbingan bisnes bnm claim contoh critical illness ditanggung ejen erti etika etiqa exam faedah fakta family FAQ faraid full group haji hantaran kahwin HARMONI hayat hospital hukum hutang iklan insurance insurans investment Islam islamic JAKIM jawatan Jawatankuasa Syariah jenazah job jutawan kad medikal Kad perubatan Kajian Pengguna Inovasi Produk kanak-kanak Karisma kata-kata hikmah Kekosongan kelebihan kematian kenapa kerja kerja kosong kewangan khairat kematian kos kosong lesen life lumayan lunas mabrur makna maksud takaful Malam Anugerah Takaful Malaysia Malaysian Takaful Association management manfaat masa mati mati itu pasti maybank medic save rider medical card melaka menang anugerah modal money motivasi muar mutiara kata nasihat nasional news nyawa opportunity PA pampasan panduan part part time pelaburan Pelan peluang pembahagian pendidikan pengeluaran pengertian pengurusan peperiksaan Perbadanan Insurans Deposit Malaysia perbelanjaan perbezaan percuma peribadi perlindunan perlindungan permohonan perniagaan persaraan personal PIDM pinjaman plan policy polisi post mortem premium prima pristin produk protection PTPTN quotation rahsia Ramadan rawatan remaja retirement rider RM 1 juta RULES TO BECOME A SUCCESSFUL LIFE AGENTS sakaratul maut sakit kritikal salam sarjana saving sebut harga Sejarah selamat separuh sepenuh simpanan skim SSPN swasta tabung haji tabungan takaful tanpa komitmen taqwa tazkirah tbe tentang saya terbaik time tips UMR umrah usahawan wang pampasan waris Warisan wealth Zulkifli Othman