Search This Blog

Kenapa lebih untung simpan duit dalam eTiQa Takaful berbanding ASB?


PERRHATIAN : ENTRI INI BUKAN MEMBINCANGKAN HUKUM HALAL ATAU HARAM ASB (SILA RUJUK KEPADA PAKAR)Isu ini agak sensitif dan keterlaluan untuk diketengahkan kepada orang ramai. Bukannya tidak boleh menabung dan melabur dalam ASB, bank, tabung haji, ASN, ASW dan sebagainya. Tetapi pastikan anda mempunyai tabungan dan juga 'back up plan' di eTiQa yang menawarkan takaful (Islamic insurans, yang  mempunyai badan pengawasan syariah).

Terdapat satu jenis produk eTiQa Takaful yang menjadi pilihan ramai iaitu pelan Harmoni, menawarkan 3 dalam 1 :

i. perlindungan
ii.Medical CARD
iii. simpanan 1. PERLINDUNGAN
Kenapa lebih untung? Kami di eTiQa Takaful akan membantu dari segi kewangan sekiranya anda ditimpa musibah atau kecelakaan, seperti kemalangan jalanraya / tempat kerja mahupun kematian.

Contoh; sekiranya anda baru menabung RM500, tetapi tiba-tiba nyawa ditarik ( kemalangan, mati mengejut). Adakah cukup simpanan RM500 itu untuk menyara anak isteri bagi tempoh yang panjang?

keratan akhbar Sinar Harian: malang tak berbau, maut menjemput tak kira usia


Tetapi dengan simpanan wang pada Takaful hayat (walaupun baru bermula dan hanya ada RM500), anda mempunyai pampasan wang khairat kematian (dengan jumlah yang agak besar). Ini untuk memastikan sekurang-kurangnya anak isteri anda meneruskan kehidupan untuk satu waktu yang agak panjang, tanpa menyusahkan ahli keluarga atau sanak saudara. Beringat sebelum kena, Cegah sebelum parah, jangan sudah terhantuk baru nak terngadah...

keratan akhbar Sinar Harian: Alhamdulillah waris terima wang pampasankeratan akhbar: walaupun mati, hutang tetap kena bayar oleh waris


2.Medical CARD

 keratan akhbar The Star: peningkatan kos perubatan , perbandingan dahulu dan sekarang

Dengan Medical CARD, kos rawatan pembedahan / major* dan menginap di hospital kerajaan / swasta ditanggung 100%. Dana minimum serendah RM250,000 sehingga mencecah RM1 juta, bergantung kepada pelan Medical CARD yang dipilih (pelan 1 -5), berkadaran dengan simpanan bulan.


kos hemodialysis amat tinggi, kekerapan rawatan setiap minggu


Keperluan kos perubatan seseorang secara lumrah, biasanya akan meningkat apabila usia semakin lanjut. Bayangkan umur kita 20 tahun akan datang, ada yang sudah menghidap kencing manis, darah tinggi,  sakit buah pinggang (memerlukan hemodialysis) atau kanser (tak mengira usia). Fakta menyatakan, 1 daripada 4 wanita terdedah kepada risiko kanser serviks.

*Jenis rawatan diterangkan dalam buku polisi.
3. Simpanan.

Sekiranya anda telah menerima pampasan kemalangan dan menggunakan dana Medical CARD, wang simpanan anda tidak terjejas. Rawatan dan pampasan samada diterima / 'claim' atau tidak pernah, samasekali tabungan anda dalam eTiQa Takaful tidak terusik.
Selain polisi Harmoni, terdapat juga polisi lain untuk kanak-kanak, pelaburan, haji dan lain-lain lagi. Ingin menabung dengan eTiQa Takafu? Isikan borang di bawah untuk quotation  (sebut harga) PERCUMA, samada untuk :
  1. 3 IN I (simpanan + perlindungan + Medical CARD)
  2. Pelaburan  (INVESTMENT LINK)
  3. Pelan pendidikan anak [simpanan + perlindungan + Medical CARD]
  4. Mabrur (pelaburan, perlindungan, menunaikan Haji)
*Kami menghormati privacy anda. Segala maklumat, khususnya emel dan nombor telefon tidak akan didedahkan umum. Kami juga tidak akan melakukan SPAM

Powered by 123ContactForm | Report abuse
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Labels

100% 1433 2011 2012 2014 2015 36 penyakit about agen agen pak kaduk agency aim akaun Al-Faiz alternatif anak anak-anak anugerah ASB award bank negara malaysia bantuan barang hantaran perkahwinan benefit berpuasa beza bimbingan bisnes bnm claim contoh critical illness ditanggung ejen erti etika etiqa exam faedah fakta family FAQ faraid full group haji hantaran kahwin HARMONI hayat hospital hukum hutang iklan insurance insurans investment Islam islamic JAKIM jawatan Jawatankuasa Syariah jenazah job jutawan kad medikal Kad perubatan Kajian Pengguna Inovasi Produk kanak-kanak Karisma kata-kata hikmah Kekosongan kelebihan kematian kenapa kerja kerja kosong kewangan khairat kematian kos kosong lesen life lumayan lunas mabrur makna maksud takaful Malam Anugerah Takaful Malaysia Malaysian Takaful Association management manfaat masa mati mati itu pasti maybank medic save rider medical card melaka menang anugerah modal money motivasi muar mutiara kata nasihat nasional news nyawa opportunity PA pampasan panduan part part time pelaburan Pelan peluang pembahagian pendidikan pengeluaran pengertian pengurusan peperiksaan Perbadanan Insurans Deposit Malaysia perbelanjaan perbezaan percuma peribadi perlindunan perlindungan permohonan perniagaan persaraan personal PIDM pinjaman plan policy polisi post mortem premium prima pristin produk protection PTPTN quotation rahsia Ramadan rawatan remaja retirement rider RM 1 juta RULES TO BECOME A SUCCESSFUL LIFE AGENTS sakaratul maut sakit kritikal salam sarjana saving sebut harga Sejarah selamat separuh sepenuh simpanan skim SSPN swasta tabung haji tabungan takaful takaful hayat takaful ikhlas tanpa komitmen taqwa tazkirah tbe tentang saya terbaik time tips UMR umrah usahawan wang pampasan waris Warisan wealth Zulkifli Othman